15 Φοιτητικοί Οργανισμοί στην Ελλάδα




Οι φοιτητικοί οργανισμοί είναι ένας τρόπος να κάνεις πράξη όλα όσα μαθαίνεις στο Πανεπιστήμιο και ακόμη περισσότερα. Είναι το καλύτερο μέσο να εξασκηθείς, να αποκτήσεις διάφορα soft αλλά και hard skills, τα οποία θα σε βοηθήσουν στην επαγγελματική σου αποκατάσταση αλλά και να γνωρίσεις νέα άτομα με τα ίδια ενδιαφέροντα. 




Παρακάτω υπάρχουν καταγεγραμμένοι οι πιο σημαντικοί και γνωστοί στο ευρύ κοινό φοιτητικοί οργανισμοί, που μπορείς να γνωρίσεις μέσο των δράσεων τους και να γίνεις και εσύ μέλος μιας κοινότητας με κοινό στόχο. 


1.  AIESEC

 Η AIESEC δίνει τη δυνατότητα στους νέους να είναι η αλλαγή και να δημιουργήσουν αντίκτυπο, μέσα από διαπολιτισμικές ανταλλαγές εθελοντισμού, επιχειρηματικότητας ή επαγγελματικής εργασίας. 


2.  AEGEE

 H AEGEE (European StudentsForum) προωθεί τη συνεργασία, την επικοινωνία και την κοινωνική ένταξη των νέων ατόμων στην Ευρώπη. Το διευρυμένο δίκτυο της αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για εκατοντάδες νέους εθελοντές από 40 Ευρωπαϊκές χώρες να δουλέψουν μαζί σε ένα πλήθος δράσεων στο εξωτερικό, από συνέδρια και σεμινάρια μέχρι πολιτιστικές ανταλλαγές, Θερινά Πανεπιστήμια, Case Studies και συναντήσεις Working Groups.

3.  IEEE NTUA SB EMB

Το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών  IEEE (αγγλ. Institute of Electrical and Electronics Engineers) είναι παγκόσμια κοινότητα να καινοτομεί για ένα καλύτερο αύριο μέσα από έντονα αναφερόμενες δημοσιεύσεις, συνέδρια, τεχνολογικά πρότυπα και επαγγελματικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Το IEEE είναι η αξιόπιστη "φωνή" για πληροφορίες μηχανικής, πληροφορικής και τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο.


4.  ThinkBiz

Μέσα από τακτικές δράσεις, ανταλλαγή ιδεών και υλοποίηση projects, έχει σκοπό να αναπτύξει και να ενδυναμώσει την επιχειρηματική κουλτούρα στο πανεπιστήμιο. Οι δράσεις του ThinkBiz έχουν πάντα ως άξονες την συνεργατικότητα, το openness και την καινοτομία, ενώ αφορούν δικτύωση, έρευνα, δεξιότητες και δημιουργική σκέψη γύρω από την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.


5.  Tedx ( όλα τα πανεπιστήμια )  AUEB, AUA , NTUA , UniPiNKUA , UniversityofMacedonia

Το TED είναι μια ετήσια, διεθνής διοργάνωση, στην οποία ηγετικές φυσιογνωμίες από όλο τον κόσμο μοιράζονται «ιδέες που αξίζει να διαδοθούν». Η δράση των φοιτητών αποκαλύπτει τη διάθεση για έρευνα και δημιουργικότητα που υπάρχει στο χώρο. Πρόκειται για ένα δυναμικό σκέψης ικανό να παράγει καινοτόμες ιδέες, με άξονες την εξέλιξη και την πρωτοπορία.


6.  Eestec LC Athens

Η EESTEC στοχεύει στην ανάπτυξη διεθνών επαφών και στην ενθάρρυνση της ανταλλαγής ιδεών μεταξύ των φοιτητών των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών μέσω επαγγελματικών εργαστηρίων, πολιτιστικών ανταλλαγών φοιτητών και δημοσιεύσεων. Δημιουργεί ευκαιρίες για τους μαθητές να αναπτυχθούν στην ακαδημαϊκή, επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή.


7.  Unique Minds

Η unique minds αποτελεί έναν καινοτόμο οργανισμό, με στόχο να δώσει απαντήσεις στην ακαδημαϊκή αναζήτηση μαθητών και νέων παιδιών, προσανατολίζοντας, συμβουλεύοντας και κυρίως φέρνοντάς τους σε επαφή με το εκάστοτε αντικείμενο σπουδών, ώστε να προβούν σε μία συνειδητή επιλογή, συνυφαίνοντας το προσωπικό όνειρο του σήμερα με την επαγγελματική και κοινωνική ολοκλήρωση του αύριο.


8.  Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων

Tο Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece) είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός και ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2005. Είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης & επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide και υλοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού στην Ελλάδα. Όραμα του είναι να βοηθάει τους νέους να δημιουργήσουν τις δικές τους θέσεις εργασίας μέσω των παγκόσμιων προγραμμάτων βιωματικής και συνεργατικής μάθησης που προσφέρουμε.  


9.  AUEB volunteers

 Ο σκοπός του Προγράμματος Εθελοντισμού του ΟΠΑ είναι να δημιουργηθεί μια κουλτούρα ως προς τον εθελοντισμό αφενός ως μία σημαντική μαθησιακή εμπειρία για τους συμμετέχοντες και αφετέρου ως μία υποχρέωση κάθε υπεύθυνου πολίτη.


10.  Youth entrepreneurship club

O Youth Entrepreneurship Club. Δημιουργήθηκε από νέους με ενδιαφέρον στην επιχειρηματικότητα, άτομα με ιδέες και όρεξη για δουλειά. Προσφέρει στους συμμετέχοντες όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να πραγματοποιήσουν όλα τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους. Τους δείχνει τον τρόπο με τον όποιο μπορούν να αναπτύξουν την δική τους επιχειρηματική ιδέα.

11.  Mindspace

Το Mindspace, μια οργάνωση που κάνει τους φοιτητές επιχειρηματικούς. Ο Mindspace εξελίχθηκε στο σημείο να στέλνει τους Έλληνες σπουδαστές στη Silicon Valley για δύο εβδομάδες.

  
12.  SPIN – Space Innovation

Η SPIN δημιουργήθηκε από μία ομάδα φοιτητών της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι οποίοι διοργάνωσαν τον πρώτο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό διαστημικής, CanSat in Greece. Στόχος των ανθρώπων της SPIN είναι η έρευνα και η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών σχετικών με τη διαστημική, τη πυραυλική και τη ρομποτική. Επίσης δημιουργία δράσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα για την ενίσχυση των δεξιοτήτων και τη διεύρυνση των γνώσεων των νέων.


13.  Blockchainers University of Piraeus

Το "Blockchainers Πανεπιστήμιο Πειραιώς" είναι μια φοιτητική κοινότητα που στοχεύει να φέρει όλους τους Blockchainers μαζί. Η αποστολή μας είναι να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα, τις τάσεις, τα γεγονότα και τα πάντα για την τεχνολογία Blockchain, Cryptocurrencies και Mining. Τέλος διοργανώνουμε συνέδρια, εργαστήρια και συναντήσεις όπου μπορεί κανείς να συμμετάσχει.

     
14.  AUEB students investment and finance club

Στόχος του είναι να προωθήσει την κοινωνική διάσταση των Οικονομικών, να αποδείξει τον πιθανό θετικό αντίκτυπο των επενδύσεων στην κοινωνία, να εκπαιδεύσει και να εμπνεύσει τα μέλη της σε διάφορες λειτουργίες της Οικονομίας.

   
15.  Finance Club Unipi

Απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς που επιθυμούν να ασχοληθούν έμπρακτα με τον τομέα των χρηματοοικονομικών, ανεξάρτητα από το τμήμα ή το έτος στο οποίο βρίσκονται.
 Στόχος είναι να προσφέρει στους φοιτητές τη δυνατότητα εξάσκησης των ακαδημαϊκών γνώσεων τους πάνω σε πρακτικά θέματα της ευρύτερης χρηματοοικονομικής αγοράς.






Comments