Εννέα πράγματα που δεν ξέρατε για το Erasmus!


Νομίζετε, λοιπόν, ότι γνωρίζετε πολύ καλά το Erasmus; Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες πρωτοβουλίες μας, αλλά εδώ είναι εννέα πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε γι 'αυτό.

 

1. Ξεκίνησε με μόνο 3.244 μαθητές

Το πρόγραμμα Erasmus ιδρύθηκε το 1987 και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα της ΕΕ στην εκπαίδευση και την κατάρτιση. Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους, μόνο 3.244 φοιτητές πήγαν στο εξωτερικό και το πρόγραμμα περιελάμβανε μόνο 11 χώρες - Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Ελλάδα, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

2. Τώρα: δέκα εκατομμύρια και πάνω

Αυτό που ξεκίνησε ως πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών το 1987, εξελίχθηκε σε κάτι μεγαλύτερο και εμπλούτισε τη ζωή περισσότερων από 10 εκατομμυρίων άμεσων συμμετεχόντων. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 300.000 μαθητές σπουδάζουν ή εκπαιδεύονται τώρα κάτω από την ομπρέλα Erasmus+.

3. Τι μπορεί υπάρχει σε ένα μόνο όνομα;  Μπορεί πολλά!

Δείτε το post εδώ 


4. H επίδραση του Erasmus

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το Erasmus+ ενισχύει την ποιότητα ζωής και τις προοπτικές σταδιοδρομίας των μαθητών - τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο εξωτερικό όσο και πολύ μετά την ολοκλήρωσή του. Το πρόγραμμα έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί στην καινοτομία και την κοινωνική ένταξη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επιπλέον, βοηθά τους μαθητές να ανακαλύψουν τι θέλουν να κάνουν μετά τις σπουδές τους - δημιουργώντας μια πιο ευτυχισμένη καριέρα!

Υπάρχουν περισσότερα - το 80% των αποφοίτων του Erasmus+ απασχολούνται εντός τριών μηνών από την αποφοίτησή τους, με το 72% να δηλώνει ότι η εμπειρία τους στο Erasmus+ τους βοήθησε να αποκτήσουν την πρώτη τους δουλειά. Σχεδόν στους μισούς εκπαιδευόμενους του Erasmus+ προσφέρθηκε δουλειά στην εταιρεία όπου εκπαιδεύτηκαν.

5. Erasmus για τους γονείς σας;

Το Erasmus είναι για όλες τις ηλικίες και επίσης για τη δια βίου μάθηση.

Δείτε το βίντεο εδώ 


6. Από το Erasmus στο Erasmus+

Νωρίτερα, το Erasmus επικεντρώθηκε μόνο στην κινητικότητα των φοιτητών. Αλλά το Erasmus+ προσφέρει ευκαιρίες σε όλους - μαθητές, προσωπικό, εκπαιδευόμενους, δασκάλους, εθελοντές και πολλά άλλα. Δεν αφορά μόνο την Ευρώπη ή τους Ευρωπαίους - με το Erasmus+, άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες.

7. Τι κοινό έχουν αυτοί οι άνθρωποι;

                 

    Η Samantha Cristoforetti , Αστροναύτης στην ESA, κατέχει αρκετά ρεκόρ διαστημικών πτήσεων και είναι το πρώτο άτομο που έπινε καφέ στο διάστημα.

         




·      Salvador Sobral , τραγουδιστής και νικητής του διαγωνισμού Eurovision 2017

·                        Tom Bird , Executive Producer, Shakespeare's Globe Theatre στο Λονδίνο

·                        Federica Mogherini και Jyrki Katainen , Αντιπρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

·                        Carlos Moedas , Επίτροπος της ΕΕ για την Έρευνα, την Επιστήμη και την Καινοτομία

Είναι όλοι απόφοιτοι του Erasmus.


8. Ένα εκατομμύριο (ή περισσότερα) μωρά Erasmus;



Οι πρώην φοιτητές του Erasmus είναι πιο πιθανό να έχουν διακρατικές σχέσεις: το 33% των πρώην μαθητών του Erasmus έχουν σύντροφο διαφορετικής εθνικότητας, σε σύγκριση με το 13% εκείνων που μένουν στο σπίτι κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Το 27% των μαθητών του Erasmus συναντούν τον μακροχρόνιο σύντροφό τους ενώ βρίσκονται στο Erasmus. Σε αυτή τη βάση, η Επιτροπή εκτίμησε το 2014 ότι περίπου ένα εκατομμύριο μωρά είναι πιθανό να έχουν γεννηθεί από ζευγάρια Erasmus από το 1987.


9. Erasmus για τα κατοικίδια σας;

Το 2019 το Erasmus προσπάθησε να συμπεριλάβει και τα κατοικίδια ζώα 🐶😸🐟  στην οικογένεια του για μια πολύ ιδιαίτερη δράση. Αυτό βέβαια δεν πάει σύμφωνα με το σχέδιο, αλλά τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ χαριτωμένο να μην μοιραστεί. 

Δείτε το post εδώ 





Πηγή: https://europeancommission.medium.com/10-things-you-didnt-know-about-erasmus-41bb2c8ebd9c 



Comments