Syniparxis Forum 2021 έρχεται στις 9 & 10 Οκτωβρίου


Ο οργανισμός Portal of Sustainable Development συστήνει στο κοινό το “Syniparxis Forum 2021” στις 9 & 10 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο “Γ.Καραμπατζός” στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελ.Βενιζέλου 70, Καλλιθέα, με στόχο τη δημιουργία μιας στοχευμένης συζήτησης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στη σύγχρονη και μελλοντική Ελλάδα. 

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε ήδη στo Viva.gr . 

Οι 35+ προσκεκλημένοι ομιλητές από τον ακαδημαϊκό, πολιτικοοικονομικό και τον χώρο του πολιτισμού θα φωτίσουν κάθε πτυχή του πεδίου με ομιλίες, παρουσιάσεις, πάνελ συζητήσεων και workshops. Στη διάρκεια του Forum, που θα διοργανωθεί υπό την αιγίδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και εντάσσεται επίσημα στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης -ως μία από τις δράσεις που γίνονται στη χώρα μας-, θα αναλυθεί η πολυδιάστατη έννοια της Βιώσιμης Ανάπτυξης υπό το πρίσμα της Οικονομίας, της Κοινωνίας, του Πολιτισμού και ασφαλώς του Περιβάλλοντος, πυλώνες στους οποίους εδράζεται η Βιώσιμη Ανάπτυξη. 

Αυτή η επιδιωκόμενη ετήσια συνάντηση ανθρώπων, φορέων, θεσμών, οργανισμών και επιστημόνων προσβλέπει σε έναν σταθερό κύκλο επικοινωνίας για την πραγμάτωση της αειφορίας στην δεκαετία που διανύουμε, προσεγγίζοντας ολιστικά την Agenda2030 και τους 17 Στόχους που έθεσε ο Ο.Η.Ε το 2015. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του οργανισμού και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram, Linkedin -ΤΕΛΟΣΓιατί Syniparxis? Εάν μπορούσαμε να συμπυκνώσουμε την έννοια της Βιώσιμης Ανάπτυξης σε μια λέξη, αυτή θα ήταν η λέξη «Συνύπαρξη». Με τον όρο αυτό θέλουμε να εκφράσουμε την «Ταυτόχρονη ύπαρξη των ανθρώπων», μια αναπόφευκτη συνθήκη την οποία μπορούμε να μετατρέψουμε σε κοινή αξία… αυτήν της Συνύπαρξης, που συνεπάγεται μία συνολική αρμονία και ευημερία μεταξύ των ανθρώπων. 


Θεωρούμε πως οφείλουμε να συνυπάρχουμε με όρους δίκαιους, κοινά διαμορφωμένους και αποδεκτούς.

Comments